НАСА обяви, че изстрелването на ракета Фалкон 9 на компанията Спейс Екс,

...
НАСА обяви, че изстрелването на ракета Фалкон 9 на компанията Спейс Екс,
Коментари Харесай

Отложиха изстрелването на ракета на „Спейс Екс“ към МКС

НАСА разгласи, че изстрелването на ракета " Фалкон 9 "  на компанията " Спейс Екс ", което бе планувано за неделя, се отсрочва с 24 часа, заяви Агенция Франс Прес. 

Тя трябваше да изведе в орбита капсула с четиричленен екипаж към Международната галактическа станция (МКС).

Американците Стивън Боуен и Уорън Хобърг, астронавтът от ОАЕ Султан ал Неяди и съветският космонавт Андрей Федяев трябваше да се насочат към МКС в 2:07 часа в неделя локално време във Флорида от Космическия център Кенеди. Изстрелването е отсрочено за 01:45 часа локално време в неделя, оповестиха от НАСА.

Астронавтите и съветският космонавт ще прекарат шест месеца в орбита на борда на МКС. Те дойдоха във Флорида във вторник за последна подготовка преди задачата.

Стив Стич, началник на програмата за пилотирани търговски полети на НАСА, сподели пред публицисти, че следва да бъдат решени още няколко механически задания по ракетата " Фалкон 9 " и по капсулата " Дракон " преди изстрелването.

От НАСА прецизираха, че чакат екипажа на задачата на " Спейс Екс " да прекарат на борда на МКС пет дни дружно с четиричленния екипаж на предходната задача на " Спейс Екс ", преди завръщането му на Земята. Астронавтите от задачата са в орбита от октомври предходната година, написа Българска телеграфна агенция.

Междувременно във вторник съветската галактическа организация заяви, че завръщането от МКС на американския астронавт Франк Рубио и на космонавтите Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин с съветски транспортен съд " Союз ", няма да се състои преди септември. Тримата трябваше да се завърнат на Земята през декември предходната година, само че отпътуването им бе отсрочено поради теч от охладителната система на " Союз МС-22 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР